בימים טרופים אלה, כשאנחנו לא יוצאים מהבית אלא רק לעשות קניות או לנשום קצת אויר, וכשגם את זה מצמצמים לנו מיום מיום (מותר לצאת לנשום אויר כשהעניין הזה בכלל לא ברור, לא יכולתם לעשות דברים ברורים?), כשכל יום נראה כמעט זהה לקודמו ושלא יגמר לעולם, כשכבר אין לנו תחושה של זמן - כל זה יכול לגרום לדכדוך, אנחנו צריכות למצוא את הכוחות הנפשיים כדי לתת לעוללים הקטנים שלנו תחושה כאילו הכל כרגיל.
זה לא פשוט כי למרות שהם קטנים הם מבינים.
על אף הניסיון לשמור על שגרה, הרי שהשגרה שלהם בחיי היום-יום שונה לחלוטין מהשגרה כיום. בדיוק כמונו, גם הם מתעוררים, אוכלים ארוחת בוקר, מתלבשים ומתארגנים כדי ללכת לגן, שם הם יבלו את מרבית יומם, כשבערך בשעה 16:00 אוספים אותם ובדרך עוצרים בגינה לשחק מעט וחוזרים הביתה לארוחת ערב, מקלחות ולישון.
כל השגרה הזאת נעצרה בבת אחת, מה שיכול להיות גורם לבלבול וחוסר הבנה, בטח בגילאים הקטנים.
אני יודעת שאמה לא מבינה למה היא כל היום בבית מה שמאוד מוזר לה. הרי מה אנחנו יכולים לעשות עם ילדים בני שנה חוץ מלשחק, לקרוא סיפורים, לשיר שירים? ניסיתי לשבת לצייר איתה, ולהדביק מדבקות, כי זה בערך הדברים היחידים שילדים בגיל שלה יכולים לעשות. גם זה היה לפרק זמן מאוד קצר.
עד לפני שבוע עוד היינו יוצאות לעשות סיבוב ארוך בעיר כדי לספוג קצת ויטמין די ולנשום אויר, אבל גם את זה כבר אי אפשר לעשות.
להבדיל מילדים בגילאים יותר גדולים, שאת היום שלהם ניתן להעשיר באינספור יצירות, אפיה, פזלים, ציורים וכדומה, מרבית הפעילויות האלה אינן מתאימות לגילאי שנה ומטה וזה לא שיש להם פחות אנרגיה להוציא, כי תאמינו לי - אנרגיה זאת לא הבעיה.
אז מה כן ניתן לעשות עם ילדים בני שנה?
יצירה- כמובן שלא מדובר ביצירות כמו שאתן יכולות לדמיין לעצמכן, אלא להדביק מדבקות, או לחלופין לצייר (נכון יותר לומר לקשקש). יתכן מאוד שזה ילכלך אבל זה יצליח להעסיק אותם מספר דקות. ניתן גם לשבת וליצור ציורים באמצעות הדבקת מדבקות.
בועות סבון במרפסת- ילדים אוהבים בועות, אז עכשיו שהימים מתחממים קחו גיגית, מלאו בה מים וסבון ותעשו בועות סבון.
בריכה - מרבית הילדים אוהבים מים. ולא חייבים לחשוף אותם למים רק בזמן המקלחת. אם קצת חם אפשר להוציא את האמבטיה למרפסת ולשכשכך את הרגלים או יותר, ואם יש לכם בריכה מתנפחת עוד יותר טוב. בימים הקצת יותר קרים, תמלאו את האמבטיה, ושימו להם שם משחקים, הם נהנים מזה.
אוהל בסלון - תפרסו סדין בין שני כסאות באמצע הסלון או בכל דרך אחרת בה יווצר אוהל, שימו באוהל כריות ושבו לשחק שם. זה יהיה חדש להם השינוי במרחב ויעניין אותם.
פיקניק - את ארוחות הביניים אפשר לעשות כפיקניק, אם יש לכם מרפסת אז שם כדי שיוכלו לספוג גם מעט אור שמש, ואם אין אז בבית (אבל תפתחו את הויטרינה בסלון). תפרסו סדין או מזרן פעילות ותערכו פיקניק.
לרקוד- את הפעילות הזאת ההורים יאהבו לא פחות מהילדים. שימו מוזיקה בווליום גבוה ושירו ורקדו. זה יעשה גם לכם טוב. מניסיון!
משחקי כדור - אין מה להרחיב בנושא כולנו יודעים שתינוקות אוהבים כדורים. תבעטו, תזרקו, תעשו ג'נגלינג - כל מה שאתם יודעים וגם מה שלא.
אז נכון שמספר הפעילויות שיש לנו לעשות העם הקטנטנים מוגבל מאוד, אבל תנסו לזרום. יום אחד נסתכל על התקופה הזאת, כתקופה הטובה שבה עשינו אתנחתא קלה מהחיים העמוסים שלנו, חיים שלא מותירים לנו הרבה זמן לעשות הפסקה על מנת להעריך את מה שיש לנו, את המשפחה שלנו, את זמן האיכות שאנחנו נוהגים לבלות רק בסופי שבוע (כי ביומיום אנחנו עסוקים בעבודה, בבישולים, בניקיונות ובטיפול בילדים) עכשיו יש לנו 24 שעות לבלות איתם.
אני יודעת שקשה, שאנחנו כבר מתחילים להראות סימני ייאוש, שהמצב לא קל אבל אנחנו צריכים ללמוד להסתדר איתו, ולקוות שהוא יסתיים במהרה כדי שכולנו נשוב לשגרת חיינו.
עד אז, שולחת לכן חיבוקים, והעיקר הבריאות.
コメント